E vetmja festë joformale në botë e krijuar posaçërisht për klientët. Përfaqësuesit nga organizata të ndryshme përfitojnë nga festët si një mundësi për të ofruar falënderimet dhe urime tek:

  • klientët te produkteve dhe shërbimeve;
  • vizitorët e dyqaneve;
  • e-commerce vizitorët e faqes;
  • drejtuesit dhe heterot.

Qëllimi i kësaj feste është të ofrojë një mundësi për kompanitë dhe sipërmarrësit për të kujtuar, uruar dhe shprehur mirënjohjen për klientët e tyre.Atributi kryesor i pushimeve - vëmendje te klienti, e shpreur në mënyra të ndryshme.

­

Para festës, kompani të ndryshme rreth botës tradicionalisht shprehin falenderimet e tyre për klientët në Krishtlindje, 8 mars ditën e Shën Valentinit, Pashkëve dhe shumë festave të tjera që kanë një qëllim krejtësisht të ndryshme. Tani kompanitë, institucionet qeveritare dhe partnerët e biznesit kanë një mundësi për të treguar mirënjohjen e tyre ndaj klientëve të tyre në një ditë të dedikuar. Klientët janë themeli i çdo biznesi.

Historia e Ditës të klientit

Në vitin 2010, një kompani nga Klaipeda konsideronte si  të festonte pervjetorin e krijimit të saj. Një ide e re u lind - "Pse mos te vertetojm klientët tanë? Në fund të fundit, klientët janë themeli i çdo biznesi."

­

Pas shumë diskutimeve ata kuptuan se nuk kishte asnjë ditë të veçantë të dedikuar për klientët. Kështu, ata vendosën të krijojë një!Qëllimi pas idesë është të inkurajojë kompanitë për të treguar më shumë vlerësim për klientët e tyre.

Përshëndetjet të  para të ditës të  klientit të u dërguan më 19 mars 2010 në qytete të ndryshme dhe vende të botës. Fakti u  raportua nga gazetat, një domain i ri - Clientsday.com - u krijua dhe ngjarja u shtua në kalendarin e hapur të  Lituanisë.

­

19 mars 2011, më shumë kompani mbështetën idenë duke ndarë mirënjohjen e tyre me klientët.­

­

2012, festimi u bë viral dhe shumë kompani të tjera shprehën falenderimet e tyre për klientët Ideja gjithashtu mori mbështetje nga gazetat dhe ligji tregëtar në Klaipeda (Në fakt, ditë BOSS-it është regjistruar e parë në ligjin amerikane të Tregtisë).

2013, ditë e klientit është pranuar gjerësisht dhe festohet në Lituani nga kompani të mëdha të tilla si Akropolis dhe Bite. Ky fakt është regjistruar nga shoqata ndërkombëtare. Portali më i madh rus shtoi ditën ë festës të Klientit në listat e tyre dhe, më në fund, Rusia supportoh festën. Shumë kompani në Rusi mbështetën iniciativën.Sponsor zyrtar i ditës Klientit është Kryetari i Qytetit të Klaipeda, Vytautas Grubliauskas.

 

Në 2014, ngjarja e parë masive e dedikuar për vlerësimin e klientit u zhvillua.Presidenti i Lituanisë vlerësoi këtë ide pozitivisht.